Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το έργο της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος.

















Πολλές και καθημερινές είναι οι δραστηριότητες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, σε θέματα που αφορούν καθαρισμό και ανακατασκευή πλατειών, καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, αλλά και των γραμμών του ΟΣΕ.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σιγαλό,
μέσα σε διάστημα 15 ημερών, έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα και όλα τα σκουπίδια, οι γραμμές του ΟΣΕ, εντός και εκτός, σε όλο το μήκος τους στα Βραχνέικα, έχουν καθαριστεί δύο πάρκα κοντά στον  Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, ένας κοινόχρηστος χώρος, που είχε χρόνια να καθαριστεί και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαοδάμοντος και Πολυκάστου στα Μποζαΐτικα, όπως και η Ακτή Δυμαίων, κατά μήκος σε Πειραϊκή –Πατραϊκή, Λαδόπουλου και Πολιτεία. Εντός της εβδομάδος δε, θα προχωρήσει ο καθαρισμός στην Αγία Σοφία και τις εργατικές κατοικίες του Νέου Δρόμου, κατόπιν και εντολής του Δημάρχου, μετά την προσωπική επίσκεψη που έκανε το Σάββατο.

Επίσης έχουν καθαριστεί κοινόχρηστοι χώροι από το ύψος της πλατείας Βουδ, μέχρι και την οδό Γεωργίου Ολυμπίου, που επίσης όπως επισημαίνει ο κ. Σιγαλός, είχαν να καθαριστούν χρόνια.
Μια άλλη δραστηριότητα στην περιοχή Βραχνεΐκων-Παραλίας, είναι ότι τοποθετούνται κατά μήκος της παραλίας Ροϊτίκων και Μονοδενδρίου, καινούργια παγκάκια, ενώ αντικαταστάθηκαν οι ντουζιέρες, στις παραλίες Βραχνεΐκων και Ρίου.

Σε ό,τι αφορά τις πλατείες, από τον αντιδήμαρχο έγινε γνωστό, ότι κοντά στις παραγλαύκιες οδούς, ξεχορταριάζεται και φεύγουν τα μπάζα από την πλατεία Ημιθέων, προκειμένου να προχωρήσει εντός των ημερών η μελέτη και να δημιουργηθεί η πλατεία από την αρχή.

Επίσης ολοκληρώνονται οι πλατείες στη συμβολή Λαχανά και Κορίνθου και η πεζοδρόμηση Μανιακίου και Βαλτετσίου. Καθαρίστηκαν επίσης, οι πλατείες Αχαιών Πεσόντων Κύπρου στην Αγυιά, Ζωοδόχου Πηγής στα Μποζαΐτικα, στη συμβολή Ανθείας, στην περιοχή Μεταμόρφωσης στο Μιντιλόγλι και Ευβοίας και στη συμβολή Κορίνθου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σιγαλός, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τις Δημοτικές Ενότητες Βραχνεΐκων και Παραλίας δήλωσε: «Ο αγώνας που δίνουμε στις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων, σε συνδυασμό με το κέντρο και τις άλλες συνοικίες της Πάτρας, είναι καθημερινός προσπαθώντας σε συνεργασία με κατοίκους και φορείς να κάνουμε πράγματα που είχαν να γίνουν πολλά χρόνια, όπως το να βγει αυτοκίνητο σκούπα και να καθαρίσει τους δρόμους των συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων».