Τρίτη 19 Απριλίου 2011

20 χρόνια από την έκρηξη στην Βότση

















Παρουσία των συγγενών των θυμάτων,  φορέων και πολιτών της Πάτρας  πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.30  το πρωί το  ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των έξι Πατρινών που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη της βόμβας στην οδό Βότση, πριν από 20 χρόνια.

Πρόκειται για τους Γιώργο Παπασωτηρόπουλο, 58 χρόνων, Βασίλη Κυριακόπουλο, 53 χρόνων, Γιάννη Καυκά, 25 χρόνων,  Όλγα Στραγγαλινού, 25 χρόνων, Δημήτρη Σεϊτανίδη, 23 χρόνων και  Γεωργία Βέρρα, 24 χρόνων, που βρήκαν φρικτό θάνατο από την έκρηξη της 19ης Απριλίου του 1991.

Το μνημόσυνο
τελέστηκε  στη διασταύρωση της οδού Βότση με την Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από το κτίριο του βρετανικού υποπροξενείου, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην ανέγερση μνημείου για τα θύματα της βομβιστικής ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς δήλωσε με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την έκρηξη:
«Η έκρηξη της βόμβας στην οδό Βότση, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι Πατρινοί  είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης  ιστορίας της πόλης μας. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από εκείνη την ημέρα, που συγκλόνισε την Πάτρα, και ολόκληρη την Ελλάδα, το μήνυμα όμως είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Ένα μήνυμα καταδίκης κάθε μορφής βίας. Μήνυμα καταδίκης της  τρομοκρατίας, όποια μορφή και αν αυτή έχει.  
Ο αγώνας για ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και δημοκρατική διεκδίκηση όσων μας αξίζουν και απαιτούμε,  είναι η δικαίωση των θυμάτων και η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη τους».