Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δημαράς προς Βενιζέλο: Θα σου στείλω τα κάγκελα του λιμανιού στην Αθήνα!!













Δεν μασάει ο Δήμαρχος στο θέμα της απόδοσης του παραλιακού μετώπου και ανεβάζει στροφές αφού φαίνεται πως δεν ανέχεται τα παιχνίδια ορισμένων...

Ενώ αναμενόταν από ημέρα σε ημέρα η υπογραφή από την πλευρά του ΟΛΠΑ της σύμβασης παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, μετά και τη σχετική εντολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ξαφνικά ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών με το υπ΄αριθμ. 356 έγγραφό του, το οποίο απέστειλε στις 17/1/2012, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ, τη Διεύθυνση Δημ. Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή της υπηρεσίας που συνεστήθη με εντολή της Τρόικας για την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου), και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, την άμεση παρέμβασή τους (Δικαστική, Διοικητική κλπ) και την υπόδειξη της ακολουθητέας διαδικασίας, προκειμένου, όπως αναφέρει η επιστολή, «να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι για το αδίκημα του άρθρου 382 του ποινικού κώδικα (διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς), δικαίωμα έγκλησης έχει ο κύριος του πράγματος (Δημόσιο) και όχι ο νομέας ή κάτοχος αυτού.»

Μια ημέρα μετά, στις 18 Ιανουαρίου, με επείγον έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πατρών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών και την Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία υπάγεται πολιτικά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητά «να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για τη διασφάλιση της περιουσίας του Δημοσίου».

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έστειλε σήμερα επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία θέτει ευθέως ζήτημα αξιοπιστίας ενός Πρωθυπουργού και δύο Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν απέναντι σε 210.000 πολίτες της Πάτρας για την άμεση απόδοση του θαλασσίου μετώπου της, αλλά ουδέν έπραξαν για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσής τους.

Ο Δήμαρχος τονίζει στην επιστολή του ότι αν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου πιστεύουν ότι η αξία της αξιοπιστίας ενός Πρωθυπουργού και δύο Αντιπροέδρων μιας Κυβέρνησης, είναι μικρότερη της αντίστοιχης των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος, τότε είναι έτοιμος να αποστείλει τα συρματοπλέγματα στην Αθήνα. «Σε αντίθετη περίπτωση, σας καλώ να παραδώστε άμεσα τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τον κ. Βενιζέλο, έχει ως εξής:


«Κύριε Αντιπρόεδρε,

Στις 20 Δεκεμβρίου 2011 διαβεβαιώσατε το Δήμαρχο Πατρέων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και τους βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Θανάση Παπαδόπουλο και Νίκο Τσούκαλη, ότι η παραχώρηση 3.500 μέτρων του παραλιακού μετώπου της πόλης από το Δημόσιο στο Δήμο, (την οποία προβλέπει το Πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 30-10-2010 παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατ’ εντολή του τότε Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου), θα υλοποιηθεί σε διάστημα μιας μέρας.

Έχουν περάσει έκτοτε 30 ημέρες και όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αυτή η παραχώρηση από το Δημόσιο, το οποίο εκπροσωπείται από εσάς με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών, αλλά ούτε καν η προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ, παρά τη σχετική εντολή σας που δόθηκε με το υπ΄αριθμ. 485/20-12-2011 έγγραφό σας.

Αντίθετα μέσα σε μια ημέρα η Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, της οποίας είστε πολιτικός προϊστάμενος, έσπευσε να ικανοποιήσει αίτημα του ΟΛΠΑ που υποβλήθηκε στις 17-1-2012 και με το υπ΄αριθμ. 1009225/226/Β0010 έγγραφο που κατεπειγόντως έστειλε στις 18-1-2012, ζητά από την Εισαγγελία Πατρών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών και την Κτηματική Υπηρεσία, να εμποδίσουν και να καταλογίσουν την φθορά της δημόσιας περιουσίας που κατά τους ισχυρισμούς της, προέρχεται από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος τα οποία κρατούσαν σιδερόφρακτη την όψη της πόλης μας.

Κύριε Αντιπρόεδρε

Αν οι Υπηρεσίες πιστεύουν ότι η αξία της αξιοπιστίας ενός πρωθυπουργού και δύο Αντιπροέδρων μιας Κυβέρνησης, είναι μικρότερη της αντίστοιχης των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος (που καμία ζημιά δεν υπέστησαν) είμαι έτοιμος να αποστείλω τα συρματοπλέγματα στην Αθήνα. Σε αντίθετη περίπτωση, σας καλώ να παραδώσετε άμεσα τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπως δεσμεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο νυν Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και όπως δεσμευτήκατε και εσείς.»