Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος επεκτείνει την ανακύκλωση και σε Μεσσάτιδα - Παραλία - Βραχναίικα!

Φαίνεται πως ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος έχει βαλθεί να ανατρέψει για τα καλά την αρχικά δυσάρεστη κατάσταση στο επίπεδο καθαριότητας της πόλης.

Ήταν πραγματικά ντροπή εν έτη 2012 να μην υπήρχε δυνατότητα ανακύκλωσης στις περιοχές των Βραχναιίκων, Παραλίας και Μεσσάτιδας και πρέπει να αναγνωρίσουμε την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι μία κίνηση που
πρόκειται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην πόλη μας.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί 300 κάδοι στις περιοχές αυτές ενώ άρχισε η διανομή ειδικών σάκων μεταφοράς του ανακυκλώσιμου υλικού στους κάδους, και έντυπου ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες των παραπάνω δημοτικών ενοτήτων.

Για το σκοπό αυτό η ΕΕΑΑ δώρισε στον Δήμο ειδικό απορριμματοφόρο που ξεκινά άμεσα τα δρομολόγια.

Παράλληλα η αντιδημαρχία καθαριότητας μαζί με την ομάδα εθελοντών από τις ΜΚΟ, διοργανώνουν 3 ενημερωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 19:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, η δεύτερη την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 19:30 στο Σταυροπούλειο Κέντρο στα Βραχνέικα και η τρίτη τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημητρίου Τσίγκα, στα Ροίτικα Παραλίας.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι η επέκταση του προγράμματος στις 3 δημοτικές ενότητες αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που πρέπει να υποστηριχθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Η ανακύκλωση είναι ένα κομβικός συντελεστής για μια βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον του τόπου μας. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και αποτελεί σημαντική προτεραιότητα που συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, ως τρόπος ζωής.

Γιατί με την Ανακύκλωση…

Ελαχιστοποιούμε τον όγκο και το βάρος των σκουπιδιών.

Επιτυγχάνουμε αποσυμφόρηση των κάδων, μειώνουμε το κόστος συλλογής μεταφοράς και διάθεσης απορριμμάτων.

Μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια και νερό.

Το ανακυκλώσιμο υλικό που τώρα κατευθύνεται στους πράσινους κάδους και θάβεται σε ΧΥΤΑ, εκτός του ότι στοιχίζει ακριβά στη διαχείρισή του επιβαρύνοντας τα Τέλη Ταφής, αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο του Δήμου και η αξιοποίηση του επιβάλλεται στις δύσκολες μέρες που διανύει η κοινωνία μας.

Για αυτό πετάμε ΜΟΝΟ στους μπλε κάδους τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και μειώνουμε δραστικά τα απορρίμματα που καταλήγουν στην ταφή.

Θεωρώντας ότι οι μαθητές μπορούν και πρέπει να συμβάλουν ενεργά στη στήριξη του προγράμματος ανακύκλωσης, προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία των 3 δημοτικών ενοτήτων και ενεργοποίηση των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων αυτών.

Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συμμετέχουν η ΟΙΚΙΠΑ, η ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, οι PATRINISTAS και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ.

ΔΕΊΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημαντική βελτίωση στο επίπεδο καθαριότητας της πόλης.