Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το φιλμ με τον Γεράσιμο Φεσσιάν που δοκιμάζει τη θαλάσσια ράμπα για αναπήρους διεκδικεί διεθνές βραβείο

Η ομάδα του seatrac είχε την ευτυχία να επιλεγεί για τον διεθνή διαγωνισμό του focus for award. Η επιτυχία της Ελληνικής ομάδας σκηνοθετών του Νίκου Λογοθέτη, των Πατρινών Χρήστου Ορτέντζιο και Κώστα Φασουλά είναι μεγάλη αφού το video έχει...
επιλεγεί μεταξύ άλλων στα ημιτελικά του διαγωνισμού short films – big ideas. Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές του βίντεο στο thebest: "Ψήφος σου θα μας δώσει δύναμη, εάν θες μπορείς να βοηθήσεις ψηφίζοντας."

Seatrac: Μια ράμπα. Ένα βίντεο.

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε για τα άτομα με αναπηρία
Την ράμπα που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα, σχεδίασε ο Βασίλειος Κωστόπουλος μαζί με την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο βίντεο που θα δείτε συμμετέχουν, ο μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών Ιγνάτιος Φωτίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν που ως γνωστό έχει μείνει ανάπηρος από τη μέση και κάτω μετά από τροχαίο ατύχημα. Η κολύμβηση ήταν πάντα μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον ίδιο, όμως η αγάπη του για το υγρό στοιχείο και η ελευθερία κινήσεων που του δίνει τον έκανε να σφίγγει τα δόντια και να υπομένει.

Μέχρι τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και μια ολόκληρη ομάδα από το πανεπιστήμιο Πατρών πήρε την μεγάλη απόφαση και πρωτοβουλία να κάνει αυτό που για τα άτομα με αναπηρία είναι δύσκολο, εύκολο.

Το βίντεο είναι μια δουλειά από δικά μας παιδιά και αφορά στη ράμπα για ανάπηρους που έχει χωροθετηθεί στον Άγιο Βασίλειο.

Μάλιστα έχει προκριθεί στους ημιτελικούς με βραβείο 200.000 ευρώ. Για να προχωρήσει το project και να παρακαμφθούν οι σκόπελοι της γραφειοκρατίας πρέπει να τους στηρίξουμε. Αρκεί μια ψήφος για να αναδείξουμε αυτή τη δουλειά σε όλο τον κόσμο. Πατήστε το κουμπί vote στο τέλος του βίντεο.
Το project

Αποτελείται από μία ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, ένα κάθισμα κινούμενο με ηλιακή ενέργεια κι ένα αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.

Η εφεύρεση κατοχυρώθηκε και δημοσιεύτηκε στο Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τ.Α΄, Ευρεσιτεχνίες, Φεβρουάριος 2011.

10 τέτοιοι μηχανισμοί έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Αττική, αλλά και στην Κύπρο και ένας βρίσκεται στην Πάτρα, στην παραλία του Αγ. Βασιλείου.



Αυτές οι διατάξεις αντικατέστησαν τον ρόλο των τρίτων, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο των αναπήρων στην θάλασσα.

Δείτε το βίντεο εδώ:
http://vimeo.com/51886932

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπάκι VOTE για να το ψηφίσετε!