Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Έρχεται η επέκταση του προαστιακού προς Αγ. Βασίλειο και Βραχναίικα















Ο ΟΣΕ Πάτρας έχει στείλει έγγραφο στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού με σκοπό την επέκταση του  προαστιακού, όπως άλλωστε έχουμε ξαναγράψει στο patracafe.
Πιθανότατα η διοίκηση θα δεχτεί την επέκταση και τα δρομολόγια θα έχουν ως εξής:

Ο πρώτος συρμός θα ξεκινάει από τον σταθμό της Πάτρας και θα καταλήγει στον Αγ. Βασίλειο ενώ θα πραγματοποιεί ενδιάμεση στάση στο στάδιο Παναχαϊκής (και φυσικά θα παραμείνουν οι στάσεις σε Μποζαϊτικα και Ρίο).

Ένας άλλος συρμός θα ξεκινάει από τον σταθμό της Πάτρας και θα καταλήγει στα Βραχναίικα πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις στον Αγ. Ανδρέα (στάση που ήδη υπάρχει), στην οδό Ανθείας, στην Παραλία και τα Ροϊτικα.

Στόχος του ΟΣΕ είναι η διατήρηση του δρομολογίου ανά μία ώρα και αυτός είναι ο λόγος της πρότασης δύο διαφορετικών δρομολογίων.

Υπενθυμίζουμε πως επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς πράγμα που σημαίνει πως οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να προσεγγίζουν τους σταθμούς με το ποδήλατο και να συνεχίζουν τις δουλειές τους στην πόλη με αυτό, πράγμα που καθιστά την μετακίνηση ακόμα πιο εύκολη, οικονομική και οικολογική.