Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Προληπτική Ιατρική στα ΚΑΠΗ της Πάτρας












Τα ιατρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οργανώνουν ολοκληρωμένα ιατρικά προγράμματα παρέμβασης.
Έτσι, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας υλοποιήθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης νεοδιαγνωσθέντων υπερτασικών ασθενών στη διαχείριση του καρδιαγγειακού κινδύνου « Count your risk». 

Στα ιατρεία που στεγάζονται στα τρία ΚΑΠΗ ( Ζαρουχλεϊκα, Ιωνίας, Αγυιά) πραγματοποιήθηκαν 1 και 2 Νοεμβρίου μετρήσεις αρτηριακής πίεσης καθώς και μετρήσεις μεταβολικού και λιπιδαιμικού προφίλ σε 100 συμπολίτες, ενώ έγινε και αξιολόγηση των παραγόντων καρδιοαγγειακού κινδύνου. Το πρόγραμμα επιβλέπεται επιστημονικά από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης και Καρδιαγγειακής Προστασίας και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας, ευχαριστεί τους, γιατρούς και γενικά όλους εκείνους, που με δική τους πρωτοβουλία, βοήθησαν στην όλη προσπάθεια.