Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω απο 1000 οικογένειες εξυπηρετεί φέτος η τράπεζα τροφίμων (425 πέρυσι!)














Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι την Τράπεζα Τροφίμων, όπου γίνεται η διανομή τροφίμων στις άπορες οικογένειες της πόλης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η διανομή τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων ξεκίνησε από Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Με αφορμή τη διανομή τροφίμων ο κ. Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Πατρέων και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που ζουν τις συνέπειες των επώδυνων οικονομικών μέτρων, που ζουν στο φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας…Στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη, που έχουν την ανάγκη και την φροντίδα μας…

Ιδίως αυτές τις άγιες μέρες, πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους οικονομικά αδύναμους, στις άπορες οικογένειες που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και να τους δώσουμε στήριξη και ελπίδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι φέτος η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου διαμένει τρόφιμα σε πάνω από 1.000 άπορες οικογένειες, ενώ πέρυσι είχαν διανεμηθεί τρόφιμα σε 425 οικογένειες.

Και δυστυχώς η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να βελτιώνεται στο μέλλον καθώς οι άνεργοι και οι άποροι αυξάνονται με θεαματική πρόοδο και στην Πάτρα

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σε συνεργασία με την Μητρόπολη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε τις ανάγκες των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας.

Καλώ όλους τους πολίτες αυτές τις γιορτές να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και να αποδείξουν ότι η κρίση δεν αποδυναμώνει αλλά ενισχύει ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά».